nog een test
PORTIES βοΈ
2
PORTIESSappige kip in citroen-knoflookboter, romig door de orzo en een handvol spinazie voor het geweten. Lekker simpel, maar je zult me dankbaar zijn π.
WAT HEB JE NODIG?
250 g kipfilet, in reepjes
120 g orzo (ongekookt)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 citroen (rasp + 2 el sap)
60 g spinazie
250 ml kipbouillon (heet)
10 g roomboter + 1 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden + snuf chilivlokken
zout & zwarte peper
15 g Parmezaan, geraspt (optioneel, maar ja graag)
BEREIDINGSWIJZE
- Kruid de kip met zout, peper, Italiaanse kruiden en een snuf chilivlokken. Verhit olie in een diepe koekenpan en bak de kip 4β5 min tot goudbruin. Haal even uit de pan.
- Smelt de boter in dezelfde pan, voeg knoflook en citroenrasp toe en fruit 30 sec. Voeg de orzo toe en bak 1 min mee (licht roosteren = extra smaak).
- Giet de hete bouillon erbij, roer los en laat 8β10 min zachtjes koken tot de orzo beetgaar is. Roer af en toe zodat niets plakt.
- Roer de kip terug met citroensap en spinazie. Laat 1β2 min slinken. Proef: extra zout/peper? Parmezaan erdoor voor romigheid π.
- Schep in kommen en serveer meteen. Bonus: nog wat citroenrasp of chiliflakes bovenop voor showwaarde π₯.