Knapperige bodem, smeuïge amandelvulling en dat geurende laagje gebakken liefde erbovenop. Deze amandeltaart is belachelijk lekker en verrassend simpel om te maken. Perfect bij koffie, thee of gewoon omdat het kan.
PORTIES! ✌️
8
PORTIESPrep time
20
minutesBaktijd
35
minutesCALORIEËN 🥵
420
kcalHOELANG DUURT 'T? ⏰
55
minutesKnapperige bodem, smeuïge amandelvulling en dat geurende laagje gebakken liefde erbovenop. Deze amandeltaart is belachelijk lekker en verrassend simpel om te maken. Perfect bij koffie, thee of gewoon omdat het kan.
INGREDIËNTEN
200 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
75 g poedersuiker
1 ei
150 g amandelmeel
100 g suiker
100 g zachte boter
2 eieren
1 tl amandelextract
handje geschaafde amandelen
poedersuiker voor de afwerking
BEREIDINGSWIJZE
- Meng bloem, poedersuiker, boter en 1 ei tot een soepel deeg. Wikkel het in folie en leg 15 min in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (⌀ 24 cm) in.
- Rol het deeg uit, bekleed de vorm en prik gaatjes in de bodem. Bak 10 min blind voor.
- Klop boter, suiker en eieren romig. Voeg amandelmeel en amandelextract toe. Meng glad.
- Giet het mengsel op de bodem, strooi er geschaafde amandelen over en bak 25-30 min goudbruin.
- Laat afkoelen, bestuif met poedersuiker en probeer niet alles in één keer op te eten 😉.