AMANDELTAART

AMANDELTAART

Knapperige bodem, smeuïge amandelvulling en dat geurende laagje gebakken liefde erbovenop. Deze amandeltaart is belachelijk lekker en verrassend simpel om te maken. Perfect bij koffie, thee of gewoon omdat het kan.

AMANDELTAART

Recipe by Maels.
PORTIES! ✌️

8

PORTIES
Prep time

20

minutes
Baktijd

35

minutes
CALORIEËN 🥵

420

kcal
HOELANG DUURT 'T? ⏰

55

minutes

Knapperige bodem, smeuïge amandelvulling en dat geurende laagje gebakken liefde erbovenop. Deze amandeltaart is belachelijk lekker en verrassend simpel om te maken. Perfect bij koffie, thee of gewoon omdat het kan.

INGREDIËNTEN

  • 200 g bloem

  • 100 g koude boter, in blokjes

  • 75 g poedersuiker

  • 1 ei

  • 150 g amandelmeel

  • 100 g suiker

  • 100 g zachte boter

  • 2 eieren

  • 1 tl amandelextract

  • handje geschaafde amandelen

  • poedersuiker voor de afwerking

BEREIDINGSWIJZE

  • Meng bloem, poedersuiker, boter en 1 ei tot een soepel deeg. Wikkel het in folie en leg 15 min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (⌀ 24 cm) in.
  • Rol het deeg uit, bekleed de vorm en prik gaatjes in de bodem. Bak 10 min blind voor.
  • Klop boter, suiker en eieren romig. Voeg amandelmeel en amandelextract toe. Meng glad.
  • Giet het mengsel op de bodem, strooi er geschaafde amandelen over en bak 25-30 min goudbruin.
  • Laat afkoelen, bestuif met poedersuiker en probeer niet alles in één keer op te eten 😉.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *