nog een feng test

nog een feng test

esetsetsetset

Pittige knoflook-garnalen met kokosrijst 🍤🥥

Recipe by Maels.
PORTIES ✌️

2

PORTIES

Supersnel, mega-smaak en nul gedoe: malse garnalen in knoflook-limoenboter met een zijdezachte kokosrijst. Lekker simpel, maar je zult me dankbaar zijn 😎.

WAT HEB JE NODIG?

  • 300 g rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt

  • 120 g jasmijnrijst (ongekookt)

  • 200 ml kokosmelk (vol, uit blik)

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 limoen (rasp + 2 el sap)

  • 1 el olijfolie

  • 10 g roomboter

  • 1 tl chilivlokken (minder als je het braaf wil)

  • 2 lente-uien, in ringetjes

  • verse koriander of peterselie (optioneel)

  • zout & zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst: spoel de jasmijnrijst kort. Breng 200 ml kokosmelk + 100 ml water met een snuf zout aan de kook, voeg rijst toe, zet laag en laat 10–12 min garen. Vuur uit, 5 min laten staan met deksel.
  • Dep de garnalen droog en kruid met zout, peper en chilivlokken. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog-hoog vuur.
  • Bak de garnalen 1,5–2 min per kant tot roze en net gaar. Voeg boter, knoflook en limoenrasp toe; bak 30 sec mee tot geurig.
  • Blus met limoensap, roer door en haal van het vuur. Proef en breng op smaak.
  • Serveer: schep de kokosrijst in kommen, top met garnalen, lente-ui en (optioneel) koriander. Nog wat limoensap erover voor de sparkle 🔥.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *