nog een test

nog een test

nog een test

Citroen-knoflook kip met orzo & spinazie πŸ‹πŸ§„

Recipe by Maels.
PORTIES ✌️

2

PORTIES

Sappige kip in citroen-knoflookboter, romig door de orzo en een handvol spinazie voor het geweten. Lekker simpel, maar je zult me dankbaar zijn 😎.

WAT HEB JE NODIG?

  • 250 g kipfilet, in reepjes

  • 120 g orzo (ongekookt)

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 citroen (rasp + 2 el sap)

  • 60 g spinazie

  • 250 ml kipbouillon (heet)

  • 10 g roomboter + 1 el olijfolie

  • 1 tl Italiaanse kruiden + snuf chilivlokken

  • zout & zwarte peper

  • 15 g Parmezaan, geraspt (optioneel, maar ja graag)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kruid de kip met zout, peper, Italiaanse kruiden en een snuf chilivlokken. Verhit olie in een diepe koekenpan en bak de kip 4–5 min tot goudbruin. Haal even uit de pan.
  • Smelt de boter in dezelfde pan, voeg knoflook en citroenrasp toe en fruit 30 sec. Voeg de orzo toe en bak 1 min mee (licht roosteren = extra smaak).
  • Giet de hete bouillon erbij, roer los en laat 8–10 min zachtjes koken tot de orzo beetgaar is. Roer af en toe zodat niets plakt.
  • Roer de kip terug met citroensap en spinazie. Laat 1–2 min slinken. Proef: extra zout/peper? Parmezaan erdoor voor romigheid πŸ˜‹.
  • Schep in kommen en serveer meteen. Bonus: nog wat citroenrasp of chiliflakes bovenop voor showwaarde πŸ”₯.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *