321321321
PORTIES βοΈ
2
PORTIESSimpel, snel en boordevol smaak. Krokant gebakken zalm, geroosterde zoete aardappel en knapperige broccoli. Lekker simpel, maar je zult me dankbaar zijn π.
WAT HEB JE NODIG?
2 zalmfilets (ca. 300 g totaal), met huid
400 g zoete aardappel, in blokjes (2 cm)
250 g broccoli, in roosjes
1,5 el olijfolie (verdeeld)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilivlokken (optioneel, voor pit)
1 citroen (rasp + partjes)
zout & zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 210Β°C (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de zoete-aardappelblokjes met 1 el olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Verspreid op de bakplaat en rooster 10 minuten.
- Voeg de broccoli toe op de plaat, hussel met een scheutje olie en zout. Rooster nog 8β10 minuten tot goudbruin aan de randen.
- Dep de zalm droog, bestrooi met zout, peper en citroenrasp. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan. Bak de zalm 3β4 min op de huidkant (niet schuiven!), draai om en bak nog 1β2 min tot net gaar.
- Serveer zalm met de geroosterde groente, knijp er citroen over en (optioneel) chilivlokken voor extra vuur π₯. Eten maar.