3

3

321321321

Krokante zalm met zoete aardappel & broccoli πŸ§‚πŸ”₯

Recipe by Maels.
PORTIES ✌️

2

PORTIES

Simpel, snel en boordevol smaak. Krokant gebakken zalm, geroosterde zoete aardappel en knapperige broccoli. Lekker simpel, maar je zult me dankbaar zijn 😎.

WAT HEB JE NODIG?

  • 2 zalmfilets (ca. 300 g totaal), met huid

  • 400 g zoete aardappel, in blokjes (2 cm)

  • 250 g broccoli, in roosjes

  • 1,5 el olijfolie (verdeeld)

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel, voor pit)

  • 1 citroen (rasp + partjes)

  • zout & zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 210Β°C (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de zoete-aardappelblokjes met 1 el olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Verspreid op de bakplaat en rooster 10 minuten.
  • Voeg de broccoli toe op de plaat, hussel met een scheutje olie en zout. Rooster nog 8–10 minuten tot goudbruin aan de randen.
  • Dep de zalm droog, bestrooi met zout, peper en citroenrasp. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan. Bak de zalm 3–4 min op de huidkant (niet schuiven!), draai om en bak nog 1–2 min tot net gaar.
  • Serveer zalm met de geroosterde groente, knijp er citroen over en (optioneel) chilivlokken voor extra vuur πŸ”₯. Eten maar.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *